Radera ditt konto
Senast uppdaterad — 2 juli 2026
Du kan när som helst radera ditt TakeControl-konto, direkt i appen. Raderingen är permanent och kan inte ångras. Här förklarar vi stegen och vad som händer med dina uppgifter.
Steg för steg
Följ de här stegen i appen:
- Öppna TakeControl i din mobil.
- Tryck på Settings (Inställningar).
- Gå till Security (Säkerhet).
- Tryck på Delete Account (Radera konto).
- Bekräfta genom att skriva TakeControl i fältet som visas.
- Bekräfta raderingen. Klart – ditt konto tas bort.
Den inskrivna bekräftelsen finns för att förhindra radering av misstag. Vi slutför raderingen först när du har skrivit TakeControl och bekräftat.
Vilka uppgifter som tas bort
När du raderar ditt konto raderar vi permanent:
- Din profil – namn, visningsnamn, e-postadress och profilbild.
- Din vänlista – de kontakter som är kopplade till ditt konto.
- Väntande inbjudningar – inbjudningar som du har skickat eller fått och som ännu inte har accepterats.
Vilka uppgifter som sparas
För att de grupper som du har delat med andra ska förbli fullständiga och korrekta finns vissa uppgifter kvar efter raderingen:
- Grupphistorik – utgifterna, uppgörelserna och historiken i de grupper du har deltagit i förblir tillgängliga för de andra medlemmarna.
- Ögonblicksbilder av namn – det namn du visade sparas som en statisk uppgift i de grupperna, så att de andra deltagarna fortfarande kan se vem som betalade vad.
Dessa uppgifter är inte längre kopplade till ett aktivt konto och kan inte längre öppnas eller redigeras av dig.
Behöver du hjälp?
Om du har frågor om att radera ditt konto eller om hur vi hanterar dina uppgifter kan du skriva till [email protected].
Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter finns i vår integritetspolicy.